Notícies de Granollers

Garantir que l'educació arriba a tothom implica gaudir d'una xarxa finançada per l'erari públic que arribi a totes les poblacions i barris de forma suficient. La participació i reivindicació d'aquesta xarxa és la millor garantia per a una societat cohesionada, on tothom pugui trobar les seves oportunitats de desenvolupament i arribar a entendre's amb els altres malgrat els conflictes.

Aquest dilluns 5 de març a les 19.30 h. comencen les primeres Jornades Feministes de Granollers amb un seguit d'activitats que s'organitzen al voltant de la Vaga Feminista de 24 hores convocada pel 8 de març.

Les Jornades començaran amb un acte el dilluns 5 per explicar els motius pels quals anar a la vaga, amb les membres de la CNT Amb Sònia Turón i Laia Alonso. Serà el preludi de la jornada de lluita feminista del 8 de març i la vaga feminista de 24 hores, que comptarà a Granollers amb una cercavila feminista que sortirà a les 11 del matí de la plaça de la Porxada.

Comunicat de Rescat amb motiu de l'imminent extradició a l'estat espanyol de la presa política granollerina Lola López

El Palau d'Esports de Granollers serà aquest diumenge 12 de novembre durant tot el dia l'espai escollit per la CUP-Crida Constituent a nivell nacional per acollir la seva Assemblea Nacional Extraordinària (ANE).

Durant tota la jornada es debatran i es votaran les diferents propostes i esmenes en relació als diferents escenaris de cara als comicis del 21 de desembre.

La CUP ha exigit aquest cap de setmana que s'acabi amb l'ús de la dona com a objecte sexual als esdeveniments públics com és el cas dels grans premis de Fórmula 1 i MotoGP al Circuit de Barcelona-Catalunya, una cosificació de la dona que s'ha tornat a veure aquest cap setmana. L'exigència es fa encara més palesa tenint en compte la responsabilitat directa que tenen les administracions públiques en aquestes instal·lacions.

Fa 79 anys Granollers va ser bombardejada pel feixisme europeu. Ni l’estat espanyol, hereu de la dictadura franquista, ni Itàlia, ni Alemanya han assumit responsabilitats pels assassinats, la destrucció, el dolor i el terror causat.

Acabar amb la impunitat i fer justícia és la millor garantia que els crims i atrocitats comeses no tornin a repetir-se mai més, enlloc i contra ningú. Només a través del Reconeixement, Reparació i Garantia de No Repetició farem possible un món millor.

Sortim al carrer en defensa dels nostres drets, contra un sistema econòmic que s'alimenta acumulant i concentrant la riquesa cada cop en menys mans, a través de l'explotació, despossessió i empobriment de les classes populars. Som gent treballadora, persones assalariades i aturades, pensionistes i estudiants, autònomes i precàries, obreres sense contracte i funcionàries, cuidadores d'infants, malalts o gent gran, i les persones que treballem a la llar les que fem possible la vida a la nostra societat.

Comunicat de condemna signat per desenes de col·lectius de Granollers i el Vallès Oriental davant de l'agressió sexual que es va produir el dijous 13 d'abril a la discoteca 2046 de la ciutat.

El proper dilluns 10 d'abril als jutjats de Granollers es jutjarà a 12 persones per formar part del grup que va omplir de vida Ca l'Enkant i va donar-hi un ús social. Cal remarcar que entre la data en que va produir-se l'okupació i el judici passaran només 50 dies, una velocitat sense precedents en un sistema judicial col·lapsat.

Un any més hem demanat a l'Ajuntament de Granollers una aposta ferma per la pública. Aquest cop hem demanat que l'Ajuntament fes cartells i una carta animant les famílies a matricular-se als centres públics, així com que organitzés una jornada de portes obertes en la que participessin en exclusiva tots els centres públics de la ciutat.

Pàgines