Exigim que l'Hospital aclareixi si practiquen o no a les seves instal·lacions avortaments quirúrgics motivats per la sol·licitud de les pacients

La CUP de Granollers ha presentat una moció per al ple municipal d'aquest mes de novembre per aclarir si les interrupcions quirúrgiques de l'embaràs que afirma l'Hospital General de Granollers que porta practicant des de 2010 són només originades per raons mèdiques o de complicacions de la salut, o si també s'hi practiquen les que tenen com a motivació la voluntat expressa de les dones pacients de finalitzar voluntàriament un embaràs sense cap complicació de salut.

L'organització local cupaire ha decidit impulsar aquesta moció després de les explicacions que ha donat a diferents mitjans de comunicació la Fundació Privada Hospital-Asil de Granollers, gestora de l'Hospital, davant de denúncies de la Coordinadora Feminista de Granollers que en els darrers anys no s'hi han practicat a les seves instal·lacions interrupcions voluntàries i quirúrgiques de l'embaràs. Tal com diu a la moció, la CUP valora que les explicacions de l'Hospital són totalment vagues i insuficients, ja que no especifica ni detalla si les interrupcions practicades són només les que venen motivades per una complicació de l'embaràs o n'hi ha de voluntàries.

A la moció es demana que l'Ajuntament de Granollers, que ostenta la presidència de la Fundació Privada Hospital-Asil, sol·liciti dades estadístiques detallades on es diferenciï entre interrupcions quirúrgiques per raons mèdiques i interrupcions quirúrgiques per lliure determinació de les dones. També demana que aquestes dades es facin públiques al Butlletí Municipal i als mitjans de comunicació.


Presentada també la moció prevista demanant la remunicipalització de les instal·lacions de les Piscines Municipals de Granollers i responsabilitats polítiques pel control nul per part de l'Ajuntament des de 2002


La CUP de Granollers també ha presentat la moció anunciada el 24 d'octubre per aconseguir que l'Ajuntament de Granollers recuperi definitivament la gestió de l'equipament municipal de les PIscines Municipals, actualment en règim de concessió al Club Natació Granollers fins al 10 de desembre de 2027. La moció demana que l'Ajuntament iniciï els tràmits per a la recuperació de la gestió del servei públic durant el manat 2023-2027 perquè l'equipament passi a estar gestionat com la resta de principals equipaments esportius municipals, com és el cas del Palau Olímpic, el Pavelló Municipal d'Esports o els diferents camps de futbol municipals, on l'Ajuntament és qui els gestiona directament i no pas els clubs esportius que en fan ús.

A banda de la remunicipalització, la moció també demana responsabilitats polítiques per la manca de control des de 2002 per part de l'Ajuntament, tal com l'obligava la llei i el contracte. La CUP entén que la negligència municipal de fiscalitzar la gestió del concessionari ha permès, en part, el desgavell que porta produïnt-se en els darrers anys, començant per les irregularitats detectades al 2017 fins al darrer episodi amb el tall del subministrament de gas per impagaments, situacions que l'equip de govern ha presentat a l'opinió pública com sobrevingudes, imprevistes i fora del seu control. La CUP entén que aquests fets demostren negligència en la fiscalització a què està obligada el consistori. Per aquest motiu la moció també demana que es depurin responsabilitats polítiques al Servei d'Esports municipal, que hauria d'incloure el cessament per part del ple del regidor d'Esports de l'Ajuntament.

A més, la moció també insta a l'Ajuntament a encarregar una auditoria independent sobre la gestió del Club Natació Granollers des de l'inici de l'actual contracte al 2002 fins a l'actualitat en un exercici de transparència que expliqui a la ciutadania com ha estat realment la gestió de l'equipament municipal per part del concessionari.