Som 27 i més! Suport a les persones de la UAB encausades per defensar la universitat pública

Granollers s’afegeix a la campanya SOM 27 I MÉS en suport a les 27 persones encausades per defensar la universitat pública. Es tracta de vint-i-cinc estudiants, un professor i un treballador del Personal d’Administració i Serveis de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Entre els acusats, hi ha un granollerí estudiant de la UAB.

L’any 2013, més de 200 estudiants es van tancar durant un mes al Rectorat de la UAB per demanar que s’apliquessin unes mocions aprovades pel Claustre.  També, que la universitat en qüestió no apliqués la pujada de taxes del 66%, que ha fet que moltes companyes no puguin accedir a la universitat o hagin hagut d’abandonar els estudis superiors per motius econòmics. Les estudiants proposaven també la instauració de la T-UAB, un títol de transport públic específic per a l’alumnat de la universitat, per tal de facilitar la mobilitat des dels seus municipis fins al centre d’estudis. Finalment reclamaven més representació en la ponderació del vot en les eleccions al rectorat, ja que amb l’actual sistema el vot de l’estudiantat resulta insignificant al costat, per exemple, del vot d’un catedràtic. 

Per aquests fets, la fiscalia demana més de 300 anys de presó i una indemnització de 384.830€ en concepte de responsabilitat civil col·lectiva a les 27 persones acusades. A més, demanen també més de 9.000€ per cap pels fets imputats. El procés judicial va ser impulsat per la Vicerectora d’Estudiants, Silvia Carrasco, membre d’ICV a Sabadell, amb el suport d’un grup reduït d’alumnes. Per a portar l’acusació del cas, la UAB va contractar en un començament l’advocat més car de Barcelona, Cristóbal Martell, que ha exercit la defensa de gran quantitat de personatges públics imputats en trames de corrupció i frau fiscal. Tot plegat, en una maniobra més per criminalitzar el moviment estudiantil. Perquè quan les acusen a elles, ens estan criminalitzant a totes. 
 

Acte de suport a Granollers

El dimarts 4 d'octubre a les 8 del vespre tindrà lloc un acte de suport a Granollers amb la participació de dues de les persones encausades: l'estudiant granollerí Víctor Rodilla i el professor Ermengol Gassiot, secretari de la CGT a Catalunya. L'acte tindrà lloc al local de la CUP de Granollers (carrer Navarra, 14).

Col·lectius de Granollers adherits
 

- La Magrana Vallesana
- Crida per Granollers – CUP
- Arran Granollers
- Assemblea de Joves de Granollers
- Assemblea Llibertària


La campanya 

En suport a les estudiants encausades, va néixer la campanya SOM 27 I MÉS. A dia d’avui compta amb 126 col·lectius adherits i 676 autoinculpacions individuals. També s’hi estan sumant suports institucionals, i amb aquest objectiu es presentarà al ple de l’Ajuntament de Granollers una moció sobre la qüestió.