La CUP torna a instar a l’Ajuntament de Granollers a fer campanya pels centres públics de la ciutat durant el període de preinscripció

La CUP de Granollers ha iniciat aquest dilluns una campanya de promoció dels centres educatius públics de la ciutat coincidint amb l’inici del període de preinscripció. A més d’animar a optar per un centre públic i de proximitat, un altre dels objectius de la campanya és denunciar l’actitud de l’equip de govern davant de l’escola concertada que perjudica als centres públics.

Amb el lema «A Granollers i arreu, tria la pública» la CUP de la ciutat ha llençat la seva campanya anual on ha aprofitat per reclamar la necessitat que l’Ajuntament de Granollers fomenti els centres públics de la ciutat durant el període de preinscripció. Per l’organització cupaire aquesta iniciativa de fomentar el sistema públic hauria de ser imprescindible i d’ofici per a qualsevol institució pública, ja que l’enforteix i el prestigia els seus propis centres i, alhora, ajuda a combatre la segregació escolar i la vinculació d’escoles i instituts amb el seu entorn comunitari.

L’organització granollerina realitza cada any pel seu compte aquesta campanya, que es perllongarà mentre duri el que duri el període de preinscripció, davant de la negativa de l’equip de govern de l’Ajuntament de Granollers de fer una de pròpia. Des de fa anys la CUP de Granollers porta denunciant l’actitud de l’equip de govern del PSC envers el sistema escolar públic de la ciutat, una actitud que considera equidistant i complaent amb els centres privats que en el fons acaba beneficiant el sistema concertat en detriment del públic.

Fomentar la matriculació a l’escola pública i més pròxima al lloc de residència és per la CUP una de les principals tàctiques d’equitat educativa per lluitar contra la segregació escolar i millorar l’escola pública, molt maltractada per les retallades i la gestió desastrosa des del Departament d’Educació. Alhora, aquesta estratègia d’implicar a pares i infants amb el centre escolar públic més pròxim permet una millor integració en la comunitat escolar i del barri així com implicar més a les famílies i a la societat en la lluita per una escola pública digna i de qualitat.

Una distribució més equitativa des de l’Oficina Municipal d’Escolarització
Aquesta campanya és només una de les mesures que proposa la CUP per garantir l’equitat educativa a la ciutat. Des de la CUP es continua reclamant més competència per a l’Oficina Municipal d’Escolarització (OME) perquè pugui centralitzar les preinscripcions i matrícules i realitzar una distribució de l’estudiantat als centres públics de la ciutat des dels principis i criteris de l’equitat educativa com a màxima prioritat. Alhora, també des de l’OME es podria fer una millor gestió de la matrícula viva i les necessitats educatives especials.

Per altra banda, i en la línia de lluitar contra la segregació escolar que viu la ciutat i implicar més a la comunitat educatives en les grans preses de decisions, des de la CUP de Granollers també es proposa, entre d’altres, un Pacte Educatiu de la ciutat i un Consell Municipal Escolar amb capacitat de decisió i on estigui representada tota la comunitat.