Llibertat Lola! No a l'extradició a l'estat espanyol!

Comunicat de Rescat amb motiu de l'imminent extradició a l'estat espanyol de la presa política granollerina Lola López

A partir del 27 de gener està previst, (comptant 10 dies des d'aquesta data) el trasllat de la companya i presa política catalana i granollerina Dolors Lopez Resina "Lola" des de la presó de Rennes cap a l'Estat Espanyol per complir la condemna que té pendent.

Després de 17 anys empresonada a presons franceses ara s'enfronta a una pena desorbitada de més de 1000 anys a l'estat espanyol. Això vol dir que amb la legislació actual, la nostra companya només podria sortir en llibertat si es donés una amnistia total de les preses polítiques o en el pitjor dels casos, enfermetats terminals o la mort.

Des de Rescat volem denunciar la manca de garanties que suposen aquests trasllats duts de l'Estat Francés a l'espanyol i les condicions en que es produeixen; així com la falta de protocols que protegeixen la integritat de la persona presa i que fa que pugui ser sotmesa a maltractaments o tortures per part de l'estat espanyol, i no serà perquè no en tinguem d'antecedents provats.

Volem denunciar també la situació en què es produeix, que per a la seva familia i amigues, suposa n osaber a quina presó de l'Estat serà traslladada ni en quines condicions ho faran.

Després de l'alto el foc i el desarmament, considerem que totes aquestes mesures punitives aplicades per part de l'estat espanyol i francés no responen més que a un sentiment de venjança i escarni i poc té aveure amb la Justícia.

La resolució del conflicte i el tancament de tants anys i anys de lluita i patiment no pot ser un altre que l'amnistia dels presos i les preses polítiques sense condicions.

Llibertat Lola
Fins l'Últim Rescat, la lluita Continua !
Llibertat Preses Polítiques Catalanes !