Iniciem accions perquè les piscines passin a ser de gestió 100% pública i directa definitivament

La CUP de Granollers ha anunciat l’inici d’una sèrie d’accions per aconseguir que la gestió de les piscines municipals de Granollers passi a tenir un control 100% municipal i directe com a sortida a la degradada situació actual i evitar que reprodueixi més episodis en un futur. La formació granollerina fa una crida a la resta de formacions polítiques de la ciutat a replantejar el model actual, basat en una concessió de la gestió a un privat, atès que aquest s’ha demostrat en els últims anys nefast i amb unes derives cada cop més perilloses i perjudicials tant per a la plantilla com per les persones usuàries i la població en general. 

 

Tal com han demostrat tots els esdeveniments actuals i passats al voltant de les piscines, des de la CUP es considera que la millor solució per evitar que es repeteixin aquestes situacions és internalitzar completament la gestió en els serveis municipals, de la mateixa manera que ho estan la majoria d’equipaments esportius de la ciutat. 

Cal recordar que l’organització anticapitalista porta des de 2017 denunciant la mala gestió i l’opacitat de la concessió. Uns mesos després, al febrer de 2018, vam denunciar una sèrie d’irregularitats i, el que és pitjor, el coneixement que en tenia d’aquestes el govern municipal del PSC, com a mínim, fruit la deixadesa i desenteniment de la seva obligació de la tutela i control d’un servei concessionat. 

Al març de 2018 la CUP Granollers va presentar una denúncia a l’Oficina Antifrau de Catalunya desgranant el reguitzell d’irregularitats comeses per part del govern municipal i el CNG, un desgavell que no han fet més que anar empitjorant i degenerar la situació fins als darrers successos d’aquest 2022, amb els talls de subministrament i la paralització de les obres de la piscina coberta.  

La primera de les accions que ha anunciat la CUP en roda de premsa és la presentació d’una moció al ple municipal del novembre on es proposarà iniciar el més aviat possible el procés de remunicipalització de les piscines. Aquest procés s’hauria de dissenyar i executar durant el mandat 2023-2027, ja que és al darrer any d’aquest període quan finalitza la concessió actual. Aquest procés també hauria de d’incloure fórmules per a la internalització de la plantilla del Club Natació Granollers per així millorar també les seves condicions laborals. 

Aquesta acció anirà acompanyada d’una campanya pública per conscienciar sobre la necessitat i la urgència de municipalitzar el servei. Des de la CUP es considera aquesta via l’única que pot garantir la qualitat i solidesa del servei, l’estabilitat i millors condicions de la plantilla i un control públic, transparent i democràtic que evitaria situacions com les viscudes aquests mesos es tornin a repetir. 

Alhora, des de la CUP de Granollers es valora que el tall de subministrament de gas d’aquestes setmanes és la gota que fa vessar el got de tot el desori polític que s’ha anat produint en les dues darreres dècades. Per aquest motiu, la CUP exigeix que el govern municipal assumeixi la seva responsabilitat, que hauria de comportar la dimissió dels responsables polítics del Servei Municipal d’Esports de l’Ajuntament de Granollers. Alhora, des de l’organització cupaire es demana al govern municipal que el govern municipal informi amb transparència de la situació actual i les accions que pensa dur a terme per arreglar la situació actual. Per poder conèixer l’abast de la situació i que la ciutadania tingui tota la informació, la CUP considera fonamental que l’ajuntament promogui la realització d’una auditoria independent i que aquesta es faci pública. 

En paral·lel, la CUP ha anunciat que mantindrà una trobada amb la plantilla i esportistes del Club Natació Granollers per conèixer el seu parer, així com una trobada amb l’Oficina Antifrau per conèixer l’estat de la investigació en curs al voltant de les irregularitats que va denunciar al 2018.