Arrenca el retorn social amb ajuts a entitats amb part dels ingressos rebuts de l'Ajuntament

La Crida per Granollers-CUP ha iniciat aquest dilluns una campanya de retorn social de part dels ingressos públics obtinguts de l'Ajuntament de Granollers com a grup municipal. Aquest retorn és resultat del compromís de la candidatura de donar a la iniciativa social el 30% d'aquests ingressos, ja que els consideren excessius. Fins ara aquest retorn s'havia fet a través de donacions d'urgència a col·lectius, grups, associacions i plataformes que ho han precisat.

L'objectiu d'aquest retorn social és donar suport a iniciatives i projectes que fomentin la participació, l'empoderament, la transformació social, i la construcció d'una xarxa comunitària entre persones i entitats. A partir de 2017 i durant el termini d'un any es farà un retorn social de 11430,36 €, en 12 terminis mensuals de 952,53 €. Dues terceres parts d'aquest import es regularan de forma ordinària i la tercera part restant es regularà amb caràcter d'urgència d'acord amb el procediment que hem establert en les bases que es poden trobar a http://www.cridapergranollers.cat/retorn-social/

Aquesta campanya de retorn social està oberta a la participació d'entitats, associacions, col·lectius i plataformes sense ànim de lucre que desenvolupin l'activitat a Granollers, a la comarca o que la seva tasca generi efectes sobre la ciutat de Granollers.

Amb aquest diners volem donar el nostre suport, col·laborar i empènyer per la justícia social, l'ecologisme, el feminisme i els drets LGTBI, la solidaritat internacional, la llengua catalana i la cultura popular, els drets humans i la pau, l'autodeterminació dels pobles i la independència dels Països Catalans.

Entre el 21 de novembre i el 10 de gener estarà obert el termini de presentació de candidatures. Entre el 30 de gener i el 20 de febrer obrirem un procés participatiu per a l'elecció online entre els projectes seleccionats.

Finalment, el 25 de febrer resoldrem i publicarem els projectes seleccionats que hauran de dur-se a terme preferentment entre l'1 de març del 2017 i el 31 de març del 2018.


 

Poden participar les entitats i col·lectius de Granollers o el Vallès Oriental que desenvolupin un projecte de transformació social a la ciutat o a la comarca

 

El termini de presentació de candidatures és fins el 10 de gener de 2017