1938-2013. 75 anys i el feixisme persisteix...

Prop d'un centenar de persones s'han aplegat entre les columnes de la Porxada per homenatjar les víctimes del feixisme de fa 75 anys i per denunciar la persistència de l'actual neofeixisme.

L'acte s'ha iniciat amb una lectura dramatitzada de la mà del rondallaire Paco Asensio acompanyat a la guitarra per Xavi Robado.

Tot seguit s'ha visionat un emotiu vídeo que la CUP de Granollers ha elaborat especialment per aquest acte, i que ha donat pas a la lectura del manifest per part de dos membres de l'Assemblea Local de la CUP.

L'acte ha clos amb la col·laboració al piano d'Oriol Veciana, alumne del batxillerat artístic de l'Institut Celestí Bellera, i el Cant dels Segadors.

Manifest:

Avui, 75 anys després del Bombardeig a la nostra ciutat per part del feixisme, ens alcem en homenatge i lluita; homenatge pels qui varen sofrir la daga mortal de la imposició pagant-ho amb les seves vides; lluita per no oblidar, per no perdonar el mal comès pel feixisme, no només a la nostra ciutat, sinó arreu.

75 anys després de la massacre, veiem com el feixisme ha anat prenent noves cares, noves formes, nous missatges, però mantenint la seva naturalesa intolerant, impositiva i criminal allà on va.

L’imperialisme, com a forma moderna d’imposició encara continua dessagnant poblacions innocents en nom d’una llibertat idealitzada i hipòcrita; les lleis retrogrades, com la de l’avortament, que nega qualsevol llibertat sobirana a les dones, o la pretesa reforma del matrimoni homosexual, prioritzant la moral i la fe per sobre de la llibertat de les persones, són clars exemples de les noves cares que pren el feixisme als nostres dies; els rescats a la banca, que deixen milers de vides als carrers, l’opulència dels governants, els escàndols pedòfils de la cúria catòlica, les brutals repressions als moviments socials contestataris, no són més, també, que noves cares d’aquesta imposició militant que es creix si no se li planta cara.

Avui, 75 anys després, des de la CUP de Granollers, us convidem a alçar-vos davant les injustícies, a plantar cara al feixisme modern que corre pels nostres carrers, places i viles, a dir prou al genocidi lent i pertorbador a què ens condueix aquest sistema.

Perquè no hi ha millor homenatge que la lluita.

Perquè no hi ha millor record que la victoria.